Selaković i Dežer obilaze Zabelu

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković i Dežer obilaze Zabelu

Beograd -- Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i šef delegacije EU Vensan Dežer posetiće danas kazneno-popravni zavod u Požarevcu - Zabelu.

Sa njima će biti i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović.

Tokom posete obići će pogone u kojima se obavlja probna obuka osuđenika u projektu podrške osuđenicima.

Osim u požarevačkoj Zabeli, više od 500 osuđenika u Nišu i Sremskoj Mitrovici biće osposobljeno, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansijsku pomoći EU, da obavlja poslove zavarivanja, štampanja sito štampom kao i za izradu nameštaja, pekarstvo i povrtarstvo.

Oni se obučavaju za zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada u projektu "Podrška stručnom obrazovanju i obuci u zatvorskim ustanovama Srbije", koji finansira EU, saopštilo je Ministarstvo pravde i državne uprave.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković i Dežer posetili Zabelu

Izvor: Kurir, 19.Apr.2013

Osuđenicima moramo da ponudimo zaposlenje, perspektivu i povratak normalnom životu i zbog toga je ovaj pilot projekat njihovog obrazovanja i pokrenut, naveo je Vensan Dežer..POŽAREVAC - U Kazneno-popravnom zavodu "Zabela" u Požarevcu danas je predstavljen program obrazovanja i osposobljavanja osuđenika...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.