Šef srpske diplomatije reagovao na izjavu Vulina o putu Srbije ka EU

Izvor: BKTV News, 22.Maj.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef srpske diplomatije reagovao na izjavu Vulina o putu Srbije ka EU

Prioritet!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da razume reakciju ministra odbrane Aleksandra Vulina, ali da spoljno-politički prioritet Srbije ostaje priključenje EU.

"To ostaje i dalje, ali ne po svaku cenu", istakao je Dačić gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije.

Dačić je, upitan za Vulinovu izjavu da ako je Uniji ključno samo KiM da onda treba menjati spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << politiku, rekao da razume reakciju Vulina, ali da je on takve stvari iznosio i dok je Aleksandar Vučić bio premijer.

Jasno je da EU zanemaruje taj deo tehničkog pregovora, kao i stvaranje evropskih vrednosti u našoj zemlji, rekao je Dačić, navodeći da je jasno istaknuto da je politika Vlade, koja je i u ekspozeima i prema programu predsednika, i naš spoljnopolitički prioritet, pridruživanje Uniji.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.