Šef diplomatije Španije u Beogradu počeo balkansku turneju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2023, 21:10

Šef diplomatije Španije u Beogradu počeo balkansku turneju

Ministar spoljnih poslova Španije Hose Manuel Albares u Beogradu je 12. aprila počeo turneju po Srbiji, BiH, Albaniji i Severnoj Makedoniji sa porukom da će Španija, pošto 1. jula preuzme predsedavanje Evropskom unijom (EU), podržati njihovo nastojanje da se priključe EU. Albares tokom turneje po Jugoistočnoj Evropi potpisuje sa svakom od četiri zemlje memorandum o razumevanju da bi se ojačala saradnja u procesu evropskih integracija - prenosi španski portal Sersa (La Cerca). U Beogradu je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šefovi diplomatija Srbije i Španije: Ekonomska saradnja dve zemlje značajno unapređena

Izvor: Danas, 13.Apr.2023, 10:41

Ministri spoljnih poslova Srbije i Španije Ivica Dačić i Hose Manuel Albares ocenili su danas u Beogradu da je ekonomska saradnja dve zemlje "značajno unapredjena", ali da ima još prostora za napredak.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.