Šef UNHCR-a razočaran planom EU za izbeglice

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UNHCR-a razočaran planom EU za izbeglice

Šef agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice Antonio Gutereš kaže da je razočaran što plan Evropske unije za pomoć nije uspeo da otvori više legalnih puteva za dolazak izbeglica.

Gutereš je u načelu pozdravio plan EU da rasporedi 120.000 izbeglica i poveća humanitarnu pomoć susedima ratom razorene Sirije, odakle je većina izbeglica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje su poslednjih nekoliko meseci stigle u Grčku preko Turske.

Kako je rekao, više treba uraditi da se poboljšaju objekti za prihvat, pomoć, registraciju i proveru prosečno po 5.000 ljudi koji dnevno stižu čamcima.

Njegova služba je ocenila da je program EU "ograničen" u poređenju s potrebama i pozvala na "značajno i brzo povećanje legalnih mogućnosti pristupa izbeglica EU".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.