Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (16. 1. - 22. 1. 2016.)

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (16. 1. - 22. 1. 2016.)

Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije fotografije koje su ostavile najjači utisak u protekloj nedelji.

1.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravio je od 17. do 20. januara 2017. godine u Davosu, gde je učestvovao na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. Gostujući na forumu, premijer je razgovarao sa brojnim svetkim zvaničnicima, uključujući i hrvatskoj premijera Andreja Plenkovića.  Tokom Davosa nastala je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i ova fotografija šestorice visokih zvaničnika EU, Srbije, Austrije i Ukrajine, u pozi koja šalje poruku "svi za jednog, jedan za sve".

2.

Donald Tramp predsednik Sjedinjenih Američkih Država! On je 20. januara  položio zakletvu na Kapitol hilu u Vašingtonu, čime je i zvanično postao 45. američki predsednik. "Svečano se zaklinjem da ću u dobroj veri obavljati dužnost predsednika Sjedinjenih Američkih Država i da ću, koliko najbolje mogu, čuvati, štititi i braniti Ustav Sjedinjenih Američkih Država. Tako mi Bog pomogao", rekao je Tramp, polažući zakletvu okružen članovima svoje porodice.

3.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, ostao je bez krune na Australian openu. On je eliminisan već u drugom kolu u Melburnu, prvi put tako rano još od 2008. godine. Poraz srpskog tenisera iznenadio je ljude širom sveta, a na ispadanje Đokovića iz drugog kola AO reagovali su i mnogi teniseri i teniski stručnjaci. Među njima je i Rodžer Federer, kao i Endi Marej.

4.

Snežna lavina obrušila se u sredu na mali hotel u planinskoj oblasti italijanske regije Abruco u kom je, kako se pretpostavlja, bilo oko 30 gostiju, među kojima i deca. Prema poslednjim informacijama, spasioci su izvukli iz ruševina hotela osmoro ljudi, među kojima dvoje dece.

Nije Italija jedina evropska zemlja koju je zahvatio ledeni talas. U Srbiji je prošle nedelje dunavsko pristanište za putničke brodove u Apatinu potpuno uništio led. Ledena masa je ruinirala 17 šipova koji su služili za pristajanje brodova i plivajuće pontone za iskrcavanje putnika zbog čega je proglašeno vanredno stanje.

5.

Pripadnici skupštinskog obezbeđenja u hrvatskom Saboru izneli su zastupnike opozicionog Živog Zida, Ivana Pernara i Ivana Sinčića, zbog ometanja rada parlamenta. Oni su izbačeni iz skupštinske sale po nalogu potpredsednika Sabora Željka Rajnera, nakon što je Pernar, uprkos opomenama, više puta prekidao raspravu, za vreme izlaganja Sinčića. Pernar je izbacivanje iz Sabora prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu.

6.

U brojnim gradovima širom Evrope i Amerike održani su ove nedelje protesti protiv Donalda Trampa, koji je i zvanično postao 45. predsednik SAD, a na protestima u Vašingtonu, održanim nedaleko od mesta inauguracije, uhapšeno je više od 90 demonstranata dok su razbijali izloge i bacali kamenice na policiju.

7.

Neverovatna akcija spasavanja psa odigrala se na Zemunskom keju u Beogradu. Nekoliko ribara je pokušalo da zaustavi psa da šeta po ledu, ali ih "Meda" nije poslušao. Kada je pas upao, jedan od ribara je krenuo za njim i uz pomoć svojih kolega uspeli su da ga izvuku iz ledenog Dunava.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.