Sebastijan Kurc poručio: SAD se povlače sa svetske pozornice, Kina stupa na scenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sebastijan Kurc poručio: SAD se povlače sa svetske pozornice, Kina stupa na scenu

Austrijski kancelar na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji kritikovao i EU

Sjedinjene Američke Države imaju ekonomsku moć, koja je jača nego ikada ranije, ali se povlače sa svetske pozornice, izjavio je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Pročitajte i:

Kurc je rekao da Kina "popunjava tu prazninu u političkom i ekonomskom smislu".

Pored "očigledne promene" globalne ravnoteže snaga, Kurc je u obraćanju na Minhenskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosnoj konferenciji kritikovao Evropsku uniju zbog "priliva propisa" koji, kako je ocenio, "parališe blok" i kažnjava mala preduzeća.

Osvrnuo se i na bezbenost granica EU.

- Kako bi osigurali mir u EU, odavno smo se otarasili granica u EU, ali bez odgovarajuće zaštite spoljnih granica ove granice su u opasnosti, i nešto što mi je uvek izgledalo nezamislislivo je postalo realnost, odnosno da ćemo opet imati kontrole granica u EU - rekao je Kurc.

Dodao je i da se zalaže za to da EU poveća bezbednost na svojim granicama.

- Samo ako mi odlučujemo ko može da dođe kod nas, i samo ako mi sami štitimo granice možemo da osiguramo da će i u budućnosti biti EU bez unutrašnjih granica - rekao je Kurc.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.