Savet za evropske integracije razmotrio odgovore na Upitnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2011, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za evropske integracije razmotrio odgovore na Upitnik

BEOGRAD -

Savet za evropske integracije Srbije, kome je predsedavao premijer Mirko Cvetković, razmotrio je danas radnu verziju "Odgovora na Upitnik Evropske komisije upućene radi pripreme mišljenja o zahtevu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji" i pozvao Vladu da ih u što skorijem roku usvoji, saopštila je pres služba vlade.

Premijer Cvetković naglasio je, obraćajući se članovima Saveta, da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovorima sadržan tačan opis postojećeg stanja u Srbiji a da će još veći izazov biti da se to stanje popravi u skladu sa evropskim standardima.

Savet je pohvalio napore koje su preduzeli Vlada, Narodna skupština, pravosudni organi, nezavisna tela i socijalni partneri, koji su aktivno učestvovali u izradi odgovora na Upitnik i time doprineli da se taj proces dovrši u predviđenom roku.

Kako se ističe u saopštenju Savet je posebno pozdravio odluku Vlade da se u proces izrade odgovora na Upitnik uključe organizacije civilnog društva.

"Njihovim učešćem obezbeđena je transparentnost i uključenost javnosti, što je od izuzetnog značaja za bolje razumevanje procesa pristupanja Evropskoj uniji među građanima Srbije", piše u saopštenju.

Savet je takođe pozvao Vladu da intenzivno radi na sprovođenju mera predviđenih Akcionim planom za ispunjavanje prioiriteta iz Godišnjeg izveštaja Evropske komisije za 2010. godinu, radi ubrzanja sticanja statusa kandidata i da o tome redovno informiše javnost.

U vezi sa prošlonedeljnom ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU, i usvajanjem Rezolucije o Srbiji u Evorpskom parlamentu, Savet je pozdravio ratifikaciju i potvrdio kontinuitet državne politike u vezi sa Kosovom i Metohijom, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.