Savet usvojio uredbu za bolju kontrolu kretanja gotovine u EU

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Okt.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet usvojio uredbu za bolju kontrolu kretanja gotovine u EU

Savet EU usvojio je novu uredbu sa ciljem unapredjenja kontrole gotovine koja se unosi ili iznosi iz EU. Nova regulativa, kako je objavio Savet, obezbeduje neophodan alat za efikasnije otkrivanje i eliminisanje finansiranja terorizma, pranja novca, izbegavanja poreza i drugih kriminalnih aktivnosti.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Stroža kontrola kretanja gotovine u EU

Izvor: Beta, 03.Okt.2018

Savet EU usvojio je novu uredbu za unapredjenje kontrole tokova gotovine koja se unosi ili iznosi iz EU, radi efikasnijeg otkrivanja i eliminisanja finansiranja terorizma, pranja novca, izbegavanja poreza i drugih kriminalnih aktivnosti.Novim propisom se proširuje definicija "gotovine" tako da ne obuhvata...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.