Savet ministara BiH usvojio odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet ministara BiH usvojio odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije

Savet ministara BiH usvojio je danas na vanrednoj, telefonskoj sednici, odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, čime je okončan proces koji je započet 2016. godine.

Usvojeni su odgovori na dodatna pitanja za pripremu Mišljenja o zahtevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji i informaciju o tehničkoj finalizaciji odgovora, saopšteno je iz Saveta ministara BiH.

Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 655 odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika na jezicima u službenoj upotrebi u BiH (jezici bosanskog, srpskog i hrvatskog naroda) su krajem 2018. godine usaglašeni u okviru tela Mehanizma koordinacije, a posle toga i potvrđeni na svim nivoima vlasti u BiH.

Evropski komesar za politiku proširenja Johanes Han je krajem 2016. godine u Sarajevo doneo Upitnik koji je sadržavao više od tri hiljade pitanja.

BiH je za popunjavanje Upitnika trebalo punih 14 meseci, a posle toga Evropska komisija je pripremila paket sa više od 600 dodatnih pitanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH ispunila sve uslove za dobijanje kandidatskog statusa za EU

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2019, 13:42

SARAJEVO - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine završilo je kompleksan proces odgovaranja na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije te time finalizirala svoje obaveze za dobijanje kandidatskog statusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"BiH ispunila sve uslove za kandidaturu"

Izvor: Mondo, 25.Feb.2019

Predsedavajući Saveta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je da će finalizovani i usvojeni odgovori na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije danas biti prosleđeni u Brisel...Foto: MONDO/Stefan Stojanović.."Ovim je BiH ispunila i realizovala sve zvanične uslove za izradu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.