Sastali se Borelj i Gutereš: Ovo je bila glavna tema

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 22:15

Sastali se Borelj i Gutereš: Ovo je bila glavna tema

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj sastao se danas sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom.

Oni su se sastali u Minhenu gde se održava Bezbednosna konferencija.

Borelj i Gutereš su razgovarali o situaciji na Bliskom istoku, a visoki predstavnik EU je zahvalio generalnom sekretaru UN na vitalnom radu Agencije za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) i odao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počast pripadnicima njenog osoblja koji su ubijeni, navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

On je naglasio važnost daljeg finansiranja UNRWA jer ta agencija, kako je naveo, "pruža nezamenljive usluge Palestincima u Gazi i širem regionu".

Pored toga, Borelj je istakao potrebu za povećanom saradnjom Evropske unije sa Ujedinjenim nacijama na putu ka rešenju o dve države između Izraela i Palestinaca. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o situaciji u Ukrajini, a Borelj je Gutereša informisao o nedavnoj poseti toj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"POTREBNA JE SARADNJA EU I UN O SITUACIJI NA BLISKOM ISTOKU" Borelj i Gutereš se sastali u Minhenu uoči Bezbednosne konferencije (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Feb.2024

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj sastao se danas sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijem Guterešom u Minhenu gde se održava 60. Bezbednosna konferencija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.