Sasoli: Samo hrabra politika može da promeni čitav svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 18:13

Sasoli: Samo hrabra politika može da promeni čitav svet

Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli povodom Dana Evrope pozvao je EU da obnovljenom hrabrošću i ambicijom oda počast svojim osnivačima i vrednostima.

David Sasoli je u video obraćanju čestitao 9. maj, Dan Evrope, podsetivši na francuskog državnika i začetnika ideje o ujedinjenoj Evropi, Roberta Šumana.

On je naveo da je pre 70 godina, 9. maja 1950. godine Robert Šuman objavio do tada nezamisliv projekat pomirenja između Francuske i Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za koji je i sam ocenio da je "skok u nepoznato"

"Ispostavilo se to je bio najhrabriji i dalekovidniji izbor koji je politika napravila u poslednjih 70-ih godina. Iz tog skoka u nepoznato rodila se Evropska unija", navodi Sasoli.

Predsednik Evropskog parlamenta ocenjuje da Šumanova deklaracija šalje poruku da politika, vođena zajedničkim interesom i hrabrošću, može poboljšati i promeniti stvarnost.

"Danas možemo da odamo počast Šumanu, evropskim vrednostima i našim osnivačima tako što ćemo da pronađemo istu tu hrabrost i ambiciju. Iz ove krize nećemo izaći vraćanjem starim nepravdama ili modelima. Izaći ćemo ako EU bude sposobna da praktično pokaže da može da zaštiti svoje građane", navodi Sasoli.

On zaključuje da je politika korisna samo kada je hrabra i da samo takva može da donese promenu pa i da promeni čitav svet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sasoli: Samo hrabra politika može da promeni čitav svet

Izvor: B92, 08.Maj.2020

Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli povodom Dana Evrope pozvao je EU da obnovljenom hrabrošću i ambicijom oda počast svojim osnivačima i vrednostima...David Sasoli je u video obrađanju čestitao 9. maj, Dan Evrope, podsetivši na francuskog državnika i začetnika ideje o ujedinjenoj Evropi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.