Šarović: Novac Međunarodnog monetarnog fonda potreban i Federaciji BiH i RS

Izvor: Blic, 19.Jul.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Novac Međunarodnog monetarnog fonda potreban i Federaciji BiH i RS

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da mehanizam koordinacije ne bi trebalo da se povezuje sa kreditom MMF-a i da je potrebno rešiti preostale uslove za članstvo BiH u EU.

Šarović kaže da nije veliki optimista kada je reč o tome da će mehanizam koordinacije uskoro biti usvojen.

- Pominjalo se da smo u samom finišu, da je preostao jedan ili dva koraka. Ne bih prognozirao da li će mehanizam koordinacije biti usvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brzo ili ne - rekao je Šarović za portal Vijesti.ba.

On dodaje da je novac MMF-a potreban i Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Za jučerašnje parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Šarović je rekao da ono nije učinjeno "sa nekim velikim zadovoljstvom".

- Međutim, ukoliko ga ima, zadovoljstvo leži u tome da je zatvoreno jedno ozbiljno pitanje koje je stajalo na putu članstva BiH u EU - poručio je Šarović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.