Sankcije su kao rešeto, imaju dobru propusnost

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije su kao rešeto, imaju dobru propusnost

31.07.2015. -

Šef Istočnog komiteta nemačke privrede Ekhard Kordes tvrdi da je potrebno održati velike pregovore za rešavanje pitanja sankcija, piše nemački list „Handelsblat“.

„Nažalost, mi treba da polazimo od toga da moramo neko vreme da radimo u uslovima sankcija. Međutim, sada je jasno da ni EU ni Rusija nisu zainteresovane za eskalaciju konflikta i sve strane, uključujući Ukrajinu, stradaju u ovakvoj situaciju. Zato se nadamo da će uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << biti nađen izlaz iz ćorsokaka“, smatra nemački političar.

Nemačkim kompanijama koje rade za izvoz u ovoj situaciji nije lako.

„Velike kompanije mogu da izdrže, ali imaju poteškoće. Određene kompanije su smanjile izvoz za 60 odsto i pokušavaju da izađu na druga tržišta. Međutim, male kompanije su se našle u situaciji koja ugrožava njihovo postojanje“, komentariše situaciju šef Istočnog komiteta nemačke ekonomije.

Ekhard Kordes se zalaže za ukidanje sankcija i smatra da one nemaju suštinske rezultate.

„Sankcije su efikasne samo kada ih se svi pridržavaju. Kina, Indija, Koreja, Latinska Amerika, pa čak i Švajcarci to ne rade i zato su sankcije kao rešeto. Ozbiljna orijentacija Rusije prema Kini ne može da odgovara geostrateškim i ekonomskim interesima Nemačke, komentariše situaciju nemački političar.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.