Sanader bio ucenjen da ode

Izvor: Blic, 06.Feb.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader bio ucenjen da ode

Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer, morao je da ode sa dužnosti jer su to od njega zatražile Evropska unija i SAD, koje su ga ucenjivale objavljivanjem njegovog dosijea koji su od 2004. prikupljale tajne službe, među njima i slovenačka, tvrdi tršćanski list „Pikolo“.

Za Sanadera je bio fatalan 18. jun 2009, kada je otišao u Brisel na sastanak s evropskim vrhom, na kome je bio i tadašnji američki ambasador u Hrvatskoj Robert Bratke, navodi list pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na informacije hrvatskog nedeljnika „Nacional".

Svi učesnici sastanka su od Sanadera zatražili da podnese ostavku, jer predstavlja najveći problem hrvatske politike.

Od Sanadera je traženo da ode zato što zbog nepopustljivosti predstavlja najveću prepreku Hrvatske na putu u EU, čiji su ga šefovi optužili da predstavlja kočnicu u rešavanju hrvatsko-slovenačkog graničnog spora. Prebačeno mu je i da nije u stanju da obuzda korupciju u zemlji.

Veći šok od optužbi za Sanadera su bili dokumenti koje su mu pokazali učesnici sastanka, a koje su prikupile obaveštajne službe, nakon čega je Sanader ucenjen njihovim objavljivanjem.

Samo 13 dana kasnije Sanader je podneo ostavku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.