Samit lidera EU o Rusiji i epidemiji korona virusa 25. maja

Izvor: Beta, 23.Apr.2021, 19:58

Samit lidera EU o Rusiji i epidemiji korona virusa 25. maja

Samit Evropske unije (EU) sa fizičkim prisustvom lidera biće održan 25. maja u Briselu, a teme će biti epidemija korona virusa, tenzije sa Rusijom i klimatske promene, izjavio je danas neimenovani portparol Evropskog saveta.Na samitu će biti reči o kampanji vakcinacije protiv korona virusa u zemljama članicama kao i o zdravstvenoj potvrdi o primljenoj vakcini namenjenoj za putovanje.Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Von der Leyen) izrazila je danas nadu da će do jula biti vakcinisano oko 70 odsto odraslih gradjana u EU.Jedna od tema samita biće odnosi EU i Rusije, koji su zategnuti zbog Ukrajine, proterivanja diplomata i ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji je u zatvoru.Lideri EU će razgovarati i o sporazumu o smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.Poslednji samit lidera EU, koji je uglavnom bio posvećen epidemiji korona virusa, održan je 25. marta putem video veze.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Samit lidera EU o Rusiji i epidemiji korona virusa 25. maja

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2021

Samit Evropske unije (EU) sa fizičkim prisustvom lidera biće održan 25. maja u Briselu, a teme će biti epidemija korona virusa, tenzije sa Rusijom i klimatske promene, izjavio je danas neimenovani portparol Evropskog saveta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.