Samardžić: Vlada sprovodi tihu kampanju radi zelenog svetla za datum

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Vlada sprovodi "tihu kampanju" radi zelenog svetla za datum

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić smatra i da je izlazak Srba na kosovske izbore ključni uslov da Evropski savet u decembru da "zeleno svetlo" za početak pregovora Srbije sa EU i da to predstavlja "ultimatum ne samo Berlina već i Brisela".

On je na konferenciji za novinare naveo i da ta "tiha kampanja postepeno postaje sve jače" i da je sprovode neki vladini činovnici koji bi "da rekonstruišu ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rebalansiraju"svest Srba na KIM koji se ne priznaju prištinske institucije.

Samardžić je rekao i da šef vladine kancelarije za KIM Aleksandar Vulin "nagovara ili ubeđuje" Srbe da izađu na te izbore jer će Srbija stati iza njih iako se o tehničkoj organizaciji tih izbora ne zna ništa.

"Puno je nepoznanica a naša vlada već vrši kampanju da se Srbi sa KIM nateraju da kapituliraju pred Prištinom", rekao je Samardžić ocenivši da Vlada Srbije, "koja nije dobila datum za početak pregovora sa EU" to radi da bi ga dobila.

On je ocenio i da će, u nastavku evropskih integracija Srbije, pred našu zemlju biti postavljeno i posebno poglavlje vezano za KIM - "da uspostavimo dobrosusedske odnose, da ih kao stariji brat ekonomski pomažemo..."

Prema njegovim rečima, to će predstavljati "Demoklov mač" za sva ostala poglavlja, a koji će voditi i tome da Srbija ne sprečava učlanjenje KIM u Ujedinjene nacije.

Vulin jer poručio juče da je potrebno postizanje apsolutnog jedinstva među Srbima u pokrajini i da će se Vlada Srbije jasno oglasiti kada je u pitanju njen stav u vezi sa lokalnim izborima na Kosovu.

On je rekao novinarima u Zočištu kod Orahovca, i da je suština politike Vlade Srbije da se obnovi život na Kosovu i Metohiji, a da bi došlo do obnove života mora se postići apsolutno jedinstvo - političko, ekonomsko, duhovno i svako drugo među Srbima u pokrajini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.