Šamar EU Crnogorcima: Šta radite Tari?

Izvor: Mondo, 31.Maj.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šamar" EU Crnogorcima: Šta radite Tari?

Evropska komisija uputila je oštre kritike Crnoj Gori za zaštitu životne sredine i očuvanja prirode, pišu crnogorski mediji.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

"Nadležni trebala tačno da procene i spreče moguće negativne uticaje po životnu sredinu gradnje u nacionalnom parku Skadarsko jezero i na reci Tari u kontekstu gradnje autoputa Bar-Boljare", piše u delu izveštaja Evropske komisije o Crnoj Gori.

U prošlogodišnjem izveštaju EK traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se "preduzmu mere", a ove godine Brisel traži da se "preduzmu hitne mere" na očuvanju i poboljšanju ekološke vrednosti zaštićenih oblasti.

Krajem prošle godine, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i Vijesti upozorili su javnost na mogućnost uništavanja korita Tare tokom gradnje autoputa.

Užas: Da zaplačeš zbog "suze Evrope"

"Poražavajuće je da EK prepoznaje devastaciju reke Tare zbog izgradnje autoputa i ukazuje na neophodnost stroge procene i sprečavanja mogućih negativnih uticaja na životnu sredinu, a da mi vodimo još društvenu polemiku da li devastacije ima ili nema", navodi se iz Koalicije 27, koju čine organizacije koje se bave zaštitom prirode.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

EK od Crne Gore ponovo traži da se ubrza implementacija nacionalne strategije, naročito u oblastima zaštite otpada, voda i prirode.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.