Sadržaj poglavlja 35 dobro poznat

Izvor: Beta, 02.Feb.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sadržaj poglavlja 35 dobro poznat

BEOGRAD, 2. februara 2015. (Beta) - Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da je kvalitet pregovora o članstvu u EU važniji od njihove brzine, istakavši da je dobro da pregovori počnu izazovnim temama medju kojima je i Kosovo.

"Uhvatiti se u koštac sa izazovima ranije umesto kasnije i ne bojati se ovih izazova i nije tako loša ideja kako u svakodnevnom životu, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i u pregovorima o pristupanju", rekao je Han u intervjuu magazinu CorD.

Han je rekao da će pitanja iz poglavlja 23 i 24 morati da se rešavaju u početku samog pregovaračkog procesa i izrazio nadu da će pregovori o tim poglavljima započeti do sredine 2015.

Prema njegovim rečima sadržaj poglavlja 35 koje se odnosi na Kosovo i koje bi prvo trebalo da bude otvoreno "vrlo je jasan i dobro poznat srpskim vlastima".

"Poglavlje će pokriti normalizaciju odnosa sa Kosovom kao i veliki broj sporednih pitanja, npr. članstvo u Evropskom fondu za razvoj i Evropskoj investicionoj banci, privremeni aranžmani i sl. U tom smislu, poglavlje 35 će pratiti koliko Srbija ispunjava obaveze koje je preuzela na sebe u okviru dijaloga", dodao je.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.