Sa Kosova u EU stiglo 37.900 zahteva za azil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Kosova u EU stiglo 37.900 zahteva za azil

Prošle godine je sa Kosova u EU stiglo 37.900 zahteva za azil, a najviše u Mađarsku, objavio zavod za statistiku EU - Eurostat, uz napomenu da je Kosovo na trećem mestu po broja tražilaca azila u EU, posle Sirije i Avganistana.

Pri tome, više od polovine traži bolji život >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Mađarskoj - 21.500 od 37.900. Tražioci azila su stigli u EU i iz Srbije, a 10 zahteva je stiglo u Lihtenštajn.

Protekle godine broj zahteva za azil u EU uvećao se 44 odsto ili za 191.000, dostigavši 626.000 zahteva, navodi Eurostat.

Trećina od svih zahteva su, prema podacima Eurostata, podneti u Nemačkoj. Među najtraženijim zemljama, na drugom mestu je Švedska, a slede je Italija, Francuska i Mađarska.

Najviše zahteva za azil stiže iz građanskim ratom pogođene Sirije i oni čine 20 odsto svih tražilaca azila.

Sedam odsto svih azilanata je iz Avganistana, dok je šest sa Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sa Kosova u EU stiglo 37. 900 zahteva za azil

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2015

BRISEL - Prošle godine je sa Kosova u EU stiglo 37. 900 zahteva za azil, a najviše u Mađarsku, objavio je Zavod za statistiku EU - Eurostat, uz napomenu da je Kosovo na trećem mestu po broju tražilaca azila u EU, posle Sirije i Avganistana. Pri tome, više od polovine traži bolji život u Mađarskoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.