SVI PRESRETAČI SU NA ULICAMA OD JUTROS: U narednih 7 dana pojačana kontrola, a evo šta vozače očekuje 19. aprila

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI PRESRETAČI SU NA ULICAMA OD JUTROS: U narednih 7 dana pojačana kontrola, a evo šta vozače očekuje 19. aprila

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije će u narednih sedam dana, u periodu od 17. do 23. aprila, sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja je aktivna u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Srbije, saopštio je AMŠ.

U okviru ove aktivnosti, u sredu 19. aprila biće sprovedena i akcija "Speed Marathon", tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Kako kažu iz policije, od danas počinje sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, a posebno će tokom celog 19. aprila, biti sprovedena akcija "blic maraton" tokom koje će, ističu, svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov objasnio je  da će kontrola motociklista u narednom periodu biti oštrija, a motocikli - presretači kontrolu će vršiti ne samo po autoputevima, već i po gradovima i po manjim mestima u celoj Srbiji.

Glavni zadatak policajaca na neobeleženom motociklu presretaču, koji se otkriva tek kada se napravi prekršaj i kada se prekršilac zvučno- svetlosnim signalima zaustavlja, biće iznenadna kontrola motociklista, kao i ostalih učesnika u saobraćaju, koji ne ustupaju prvenstvo prolaza i ometaju vozače motocikala.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mat crni "suzuki RGSX" presretač, beogradskih tablica, sa 184 konjske snage i zlatnim "brembo" kočnicama, kojim upravlja policajac u crnoj kacigi i crnoj moto opremi nema nikakva obeležja policije i ne bi se ni pomislilo da je policijski, jedan je od modela motocikala čiji se ukupan broj drži u tajnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPREZ: Na ulicama i motocikli presretači i jača kontrola saobraćaja

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2017

Od danas počinje sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, a posebno će tokom celog 19. aprila, biti sprovedena akcija "blic maraton" BEOGRAD - Poslednje dve godine, na našim putevima dogodilo...

Nastavak na Večernje novosti...

MUP: OVE NEDELJE POJAČANA KONTROLA BRZINE KRETANJA VOZILA

Izvor: Radio Dunav, 18.Apr.2017, 12:24

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom tekuće nedelje, u okviru međunarodne organizacije TISPOL -mreža saobraćajnih policija, sprovodiće akciju pojačane kontrole brzine kratanja vozila. Akcija će se sprovoditi u svim državama koje sarađuju u okviru...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.