SUSPENDOVAN SAMIT EU u Briselu: Lideri bloka sve dalje od dogovora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUSPENDOVAN SAMIT EU u Briselu: Lideri bloka sve dalje od dogovora!

Vest o suspendovanju samita usledila je nakon što je sinoć objavljeno da je suspendovan sastanak lidera Unije

Današnji EU samit u Briselu privremeno je odložen, jer lideri bloka nisu uspeli da se dogovore oko kandidata za vodeće pozicije unutar Unije.

Samit će biti nastavljen sutra u 11 sati pre podne, ali za sada nema naznaka da će odlaganje dovesti od rešenja problema. Lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU treba da odluče ko će preuzeti Evropsku komisiju, Evroprski savet, spoljnu poltiku i Evropsku centralnu banku.

#EU top jobs selection proven quite tough...#EUCO suspended till tomorrow at 11h @PrebenEUspox confirms https://t.co/vSkQesP88p

— Efi Koutsokosta (@Efkouts) July 1, 2019

, zbog, kako je navedeno novih konsulatacija.

Na tom sastanku nemačka kancelarka Angela Merkel žestoko napadnuta od više lidera Evropske narodne partije (EPP), među kojima je i bugarski premijer Bojko Borisov koji je optužilo Merkelovu za nedovoljno poštuje interese EPP-a, kao i da na samitu G20 u japanskom gradu Osaki nije učinila dovoljno za kandidata te opcije Manfreda Vebera.

Pogledajte rezultate

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.