ŠTA ĆE SUTRA BORELJ REĆI PRED SAVETOM EU O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Za kraj jula predviđena naredna rudna

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 18:25

ŠTA ĆE SUTRA BORELJ REĆI PRED SAVETOM EU O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Za kraj jula predviđena naredna rudna

Dijalog Beogrda i Prištine naći će se na agendi Saveta EU pod tačkom "razno"

Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, izvestiće sutra ministre spoljnih poslova EU o poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine koja je održana 15. juna u Briselu.

U Briselu podsećaju da je prošle nedelje uz posredovanje Borelja održan sastanak na visokom političkom nivou između Beograda i Prištine, a da je za kraj jula predviđena naredna rudna dijaloga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
, zajedno sa razmenom mišljenja o odnosima sa Turskom i Rusijom, situacijom u Libanu, bliskoistočnim mirovnim procesom i poslednjim sastanku u okviru Iranskog nuklearnog sporazuma.

Osnovna pitanja kojima će se ministri spoljnih poslova EU na sastanku 22. juna u Lukemburugu baviti, biće Irak, Latinska Amerika i Belorusija gde se očekuje i usvajanje EU sankcije protiv odgovornih za prinudno spuštanje putničkog aviona u Minsk i hapšenje novinara Romana Potaševiča.

U EU dodaju da su najavljene ekonomske sankcije protiv Belorusije i dalje u razradi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.