SRBIJA JE JOŠ BRŽA! Komšije na sva zvona pričaju o našoj zemlji - oglasilo se MINISTARSTVO MAĐARSKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2021, 18:49

"SRBIJA JE JOŠ BRŽA!" Komšije na sva zvona pričaju o našoj zemlji - oglasilo se MINISTARSTVO MAĐARSKE

Mađarska prednjači u odnosu na druge članice Evropske unije kad je reč o nabavci vakcina protiv korona virusa, ali Srbija je još brža, rekao je danas zvaničnik mađarskog ministarstva spoljnih poslova Tamaš Menčer.

- Poslednjih meseci vidimo da je Mađarska pretekla druge članice EU po pitanju nabavke vakcina. Pretekli smo Brisel, ali Srbija je bila još brža - rekao je Menčer u video >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poruci na Fejsbuku i dodao da je Srbija već vakcinisala više od 300.000 ljudi kineskom vakcinom bez ikakvih neželjenih dejstava.

Menčer je naveo da je svaki dan važan za nabavku vakcina i da "oni koji uspeju da kupe vreme mogu da sačuvaju živote".

Objasnio je da je Mađarska zbog sporog nabavljanja vakcina preko EU ušla u razgovore sa Rusijom i da je mađarski regulator odobrio upotrebu ruske vakcine Sputnjik V.

- Zbog toga levica i Brisel konstantno napadaju mađarsku vladu - dodao je Menčer.

Zvaničnik je rekao da izjava nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da je Nemačka počela razgovore o nabavci vakcina iz Rusije ukazuje da je "vakcina važna i potrebna".

Ista stvar se, dodaje Menčer, dešava i kad je reč o kineskoj vakcini i podsetio da je Mađarska odobrila nabavku Sinofarmove vakcine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.