SRB se na putu ka EU neće odreći svoje pravne tradicije

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SRB se na putu ka EU neće odreći svoje pravne tradicije"

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da se Srbija u usklađivanju pravnog sistema s evropskom tradicijom zbog puta ka EU neće otuđiti od svoje pravne tradicije.

Kuburović je to rekla večeras u Skupštini Beograda na promociji Monografije Višeg suda u Beogradu koja je štampana povodom 90 godina postojanja tog suda.

"Posle 90 godina Srbija i dalje teži da stvori pravni sistem koji prati savremene potrebe pravosuđa realan život građana", kazala je Kuburović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i najavila da će sledeće godine početi izgradnja zgrade Višeg suda u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je tradicija Višeg suda garant da će raditi svoj posao još bolje i više u interesu građana Srbije.

Direktorka Kancelarije USAID za demokratski i ekonomski razvoj Lora Pavlović kazala je da američka vlada od 2001. godine podržava složene reforme pravosuđa u Srbiji.

"U prethodnih 17 godina naša pomoć je bila usmerena na izgradnju kapaciteta institucija kao što su Visoki savet sudstva i Vrhovni kasacioni sud", rekla je Pavlović.

Viši sud u Beogradu u saradnji sa Projektom vladavine prava Agencije SAD za međunarodni tazvoj (USAD) pripremio je Monografiju Višeg suda u Beogradu koji je nastao posle prvog zakona o uređenju sudova 12. oktobra 1928. godine.

Promociji je prisustvovao generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, koji je i bivši ministar pravde.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.