SRAMAN AKT DŽOZEFA BAJDENA! Hteo bi da promeni politiku SAD o Prištini: Naveo sedam ključnih tačaka (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 10:13

SRAMAN AKT DŽOZEFA BAJDENA! Hteo bi da promeni politiku SAD o Prištini: Naveo sedam ključnih tačaka (FOTO)

Bajden se obavezao da će raditi u partnerstvu sa Evropskom unijom

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden, u dokumentu pod naslovom "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom", govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu i navodi da je kao senator branio interese tzv. Kosova kada je fokus sveta bio negde drugde i podržavao njegovu nezavisnost za koju kaže da je nepovratan proces.

U tekstu se navodi da Bajden kaže da će preokrenuti neuravnoteženi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pristup Trampove administracije prema Srbiji i tzv. Kosovu, obnavljajući pravdu i jednakost u odnosima.

na revitalizaciji dijaloga između Srbije i tzv. Kosova sa ciljem stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji poštuje teritorijalni integritet tzv. Kosova i postiže puno uzajamno priznanje.

Insistiraće na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevaće punu i brzu odgovornost za nestale tokom nedavnog rata na tzv. Kosovu, uključujući braću Bitići.

Bajden će, kako je navedeno u dokumentu, ohrabriti EU da ispuni svoje obećanje da će građanima tzv. Kosova odobriti liberalizaciju viznog režima i da preduzme dalje korake za unapređenje integracije tzv. Kosova u EU, uključujući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema njegovim rečima, nezavisnost tzv. Kosova je nepovratna i u skladu sa međunarodnim pravom.

Takođe je ukazao da je podržao NATO intervenciju 1999. godine za oslobađanje tzv. Kosova.

Bajden je naglasio da će, ako postane predsednik, zaustaviti neuravnoteženi pristup aktuelnog predsednika Donalda Trampa u vezi sa tzv. Kosovom i Srbijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.