SPOR OKO BREGZITA Regulatorno telo ukorilo tabloid zbog kraljice

Izvor: Blic, 19.Maj.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPOR OKO BREGZITA Regulatorno telo ukorilo tabloid zbog kraljice

Britansko regulatorno telo za štampu ukorilo je tabloid "San" zbog tvrdnji da kraljica Elizabeta Druga želi da Velika Britanija napusti EU.

Organizacija za standarde nezavisne štampe kaže da je tabloid naslovom "Kraljica podržava Bregzit" faktički tvrdio da je kraljica iznela svoj stav o pitanju o kome će se građani izjašnjavati na referendumu, ali da članak ispod naslova to nije pokazao, preneo je AP.

Od britanskog monarha se očekuje da bude neutralan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da ne izražava svoj stav o ovakvim pitanjima, podseća američka agencija.

Bakingemska palata žalila se regulatornom telu zbog teksta koji je objavljen u martu, a u kome se iznosi da je kraljica kritikovala EU tokom susreta sa političarima.

"San" je objavio zaključak regulatornog tela u svom današnjem izdanju ali urednik Toni Galager je izjavio da ne prihvata da je list počinio grešku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.