SPO: Nemamo pravo na izbore na Kosovu i Metohiji

Izvor: BKTV News, 26.Mar.2012, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Nemamo pravo na izbore na Kosovu i Metohiji

SPO smatra da Srbija po Rezoluciji 1244 nema pravo da raspiše izbore na Kosovu, izjavio je potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.
'Da smo prihvatili nestatusni deo Ahtisarijevog plana, kao što je tražio Preokret, sada bismo imali izbore za Skupštinu Srbije na Kosovu, jer su po tom planu Srbi sa Kosova državljani Srbije. Nismo to uradili i nemamo pravo po Rezoluciji 1244 da raspisujemo izbore na Kosovu', rekao je Jugović.
Jugović je naveo da su stavovi o Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Evropskoj uniji približili SPO i Liberalno demokratsku partiju, koji će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji Preokret.
'Da su poslušani naši saveti u vezi sa barikadama, još 9. decembra dobili bismo kandidata i datum pregovora za EU. Ovako se za pobedu proglašavaju gubljenje vremena i kašnjenje. U tome je razlika izmedju Preokreta i ostalih političkih subjekata', rekao je Jugović.
Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.