SLOVAČKI PREMIJER STAO UZ SRBIJU: UPAD ROSU DA SE NE PONOVI! Treba da uđete u EU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOVAČKI PREMIJER STAO UZ SRBIJU: UPAD ROSU DA SE NE PONOVI! Treba da uđete u EU! (VIDEO)

Predsednik Vlade Slovačke Peter Pelegrini izjavio je danas da je Slovačka trajni zagovornik proširenja EU i da Srbija jednog dana postane njena članica.

- Mi ćemo učiniti sve da pomognemo Srbiji na ovom teškom putu - rekao je Pelegrini novinarima na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Pelegrini je dodao da Bratislava razume frustraciju Beograda koja proizilazi iz toga što je Prištine uvela 100 taske na robu iz Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Apsolutno smo saglasni da je ova mera Prištine protiv sporazuma Cefta i da se njome narušava poverenje u ovom regionu - naveo je slovački premijer.

Prema njegovim rečima, stav Slovačke po pitanju KiM se ne menja niti će se promeniti.

- Slovačka podržava dijalog, ali (tzv.) Kosovo mora da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma - rekao je Pelegrini.

On je dodao da je Bratislava sa nelagodom posmatrala incident, odnosno, aktivnosti tzv. kosovske policije na severu KiM.

- Čvrsto verujem da Priština neće ponavljati takve akcije - rekao je Pelegrini koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Podsetimo, opština Zubin Potok bila je prava ratna zona pre nekoliko dana. Pripadnici ROSU pucali su na stanovništvo, automobile, a dokaz za to su fotografije do kojih je došao portal SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Slovački premijer: EU je morala tvrđe da reaguje na poteze Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2019

Premijer Slovačke Peter Pelegrini izjavio je danas u Beogradu da potezi Prištine ne doprinose stabilizaciji u regionu i ocenio da je Evropska unija morala "tvrđe i intenzivnije da reaguje kako bi poslala jasnu poruku"..."Sa nelagodom gledamo na aktivnosti specijalne jedinice ROSU. Nadamo se da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.