ŠKOTSKA HOĆE REFERENDUM - DŽONSON NEGODUJE: Naveo zašto to nije moguće do daljeg

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2021, 00:54

ŠKOTSKA HOĆE REFERENDUM - DŽONSON NEGODUJE: Naveo zašto to nije moguće do daljeg

Škotska premijerka Nikola Stardžon izjavila je ranije da se nada da će u Škotskoj posle Bregzita biti održan novi referendum o nezavisnosti, kako bi mogla da se pridruži Evropskoj uniji

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da referendum treba da bude održan samo jednom u jednoj generaciji, što je bio njegov odgovor na pitanje novinara o mogućnosti održavanja novog referenduma o nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Škotske posle Bregzita.

- Moje direktno iskustvo je da referendumi u ovoj zemlji nisu posebno veseli događaji - rekao je Džonson u programu BBC-ja.

Istakao je da referendumi ne doprinose jedinstvu nacije i da bi trebalo da se održavaju samo jednom u generaciji, prenosi Rojters.

.

Ona je rekla da su Škoti na referendumu 2016. glasali protiv izlaska iz EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.