ŠKOTI BESNI NA TRAMPA: Za četvrtinu povećao carine na njihov NAJVAŽNIJI IZVOZNI ARTIKAL, evo šta je GLAVNI RAZLOG

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠKOTI BESNI NA TRAMPA: Za četvrtinu povećao carine na njihov NAJVAŽNIJI IZVOZNI ARTIKAL, evo šta je GLAVNI RAZLOG

Veće takse i za ostale proivode iz EU.

Američke carine od 25 odsto na škotski viski naneće veliku štetu proizvodnji tog pića i povećati nezaposlenost u Škotskoj, saopštila je Škotska asocijacija proizvođača viskija, pozivajući obe strane, SAD i EU, na uzdržanost.

SAD su u sredu saopštile da će uvesti takse od 10 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na avione evropskog proizvođača Erbas i carine od 25 odsto na niz proizvoda iz EU, uključujući francusko vino, škotski i irski viski, i sireve iz članica EU, kao kaznu zbog, prema oceni Vašingtona i Svetske trgovinske organizacije (STO), nelegalnih subvencija Erbasu.

SAD su najveće tržište za škotski viski, na kome je prošle godine Škotska njegove prodaje zaradila preko milijardu funti.

Škotska asocijacija ukazuje da iako je reč o sporu oko subvencija avionskog industriji, viski predstavlja više od polovine britanskih proizvoda koji će biti pogođeni novim carinama, u vrednosi od 460 miliona dolara.

Izvršni direktor Asocijacije Karen Bets je u saopštenju za javnost istakao da će nove takse imati negativan uticaj na investicije, stvaranje radnih mesta i produktivnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.