SEDMA GODINA SANKCIJA KRIMU: EU obnovila najstrože kazne na još 365 dana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 12:43

SEDMA GODINA SANKCIJA KRIMU: EU obnovila najstrože kazne na još 365 dana!

Sankcije protiv Krima produžene do 23. juna sledeće godine

Evropska unija obnovila je sankcije Krimu u okviru strategije usvojene 2014. godine, koja ne priznaje poluostrvo kao deo Rusije, saopštili su danas iz Saveta Evrope.

U izjavi se dodaje da su sankcije produžene do 23. juna 2022. godine, preneo je TAS S.

Evropska unija je uvela kaznene mere protiv Krima i njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanovnika u junu 2014. kao odgovor na "ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja".

Sankcijama se zabranjuje evropskim kompanijama da imaju poslovne odnose sa preduzećima u Krimu, a takođe se zabranjuje i evoprskim avio-kompanijama da lete ka Krimu i nazad.

Brodovima je zabranjeno da posećuju krimske luke, a uvedena je potpuna trgovinska blokada poluostrva, a Evropska unija ne izdaje vize stanovnicima Krima koji imaju ruski pasoš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.