Izvor: S media, 27.Jun.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMARDŽIĆ PORUČIO DAČIĆU: "Potrebni ste Briselu i Berlinu da završite posao predaje Kosova"

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DS S) u Narodnoj skupštini Slobodan Samardžić rekao je da Srbija sutra neće dobiti datum otvaranja pregovora sa EU, zbog toga što Nemačka traži da se Savet Evrope u decembru izjasni da li Srbija primenjuje sporazum sa Prištinom.

"Pregovori počinju kada se otvori konferencija 28 članica EU i Srbije. Ako SE odluči kao Bundestag, nećete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dobiti datum i vi to znate", rekao je Samardžić u Narodnoj skupštini.

Samardžić je upitao Dačića da li će, ako bude tako, podneti ostavku, na šta je Dačić rekao da "odavno nije čuo smešnije pitanje".

"Valjda dobro znate da u svim odlukama o odobrenju pregovora nikada nije naveden datum održavanja medjuvladine konferencije. Ne pada mi pamet da podnesem ostavku zbog najvećeg uspeha neke vlade od 1990. godine", rekao je Dačić.

Šef poslaničke grupe DS S je izjavio da Dačić "i da želi ne može" da podnese ostavku.

"Vi to ne možete, jer ste potrebni Briselu i Berlinu da završite posao predaje Kosova", rekao je Samardžić.

Dačić je ponovio da Srbija sutra otvara pristupne pregovore sa EU i da neće biti nikakvih novih uslova, samo "odredjivanja pregovaračkog okvira".

(Beta)

FOTO: Beta/ Nenad Stojanović
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.