SAD pozdravljaju napredak u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 03.Dec.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozdravljaju napredak u dijalogu Beograda i Prištine

Američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik rekla je danas da SAD pozdravljaju napredak u dijalogu Beograda i Prištine i očekuju dalje korake u tim razgovorima.

"Nadamo se da će u danima i nedeljama koje dolaze biti napravljen dodatni napredak u sporazumima i sprovodjenju tih dogovora i Srbija može da nastavi da čini korake ka članstvu u EU", rekla je Meri Vorlik novinarima u Skupštini Srbije gde su dodeljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nagrade za korporativnu filantropiju VIRTUS.

Ambasadorka je navela da SAD snažno podržavaju integraciju Srbije u EU.

"Pozdravljamo vest o dogovoru u dijalogu Beograda i Prištine. Ohrabrujemo nastavak napretka u dijalogu o mnogim pitanjima", rekla je ambasadorka SAD i dodala da je neophodno nastaviti razgovore Beograda i Prištine u interesu oba naroda.

"Verujem da vlada Srbije ima snažan interes u rešavanju otvorenih pitanja sa svim svojim susedima u regionu, kao i da ima dobrosusedske odnose", rekla je ona.

Ona je izrazila uverenje da se "Vlada Srbije i narod u Srbiji zalažu za dobre i miroljubive odnose".

"Želeli bismo da vidimo i više mira na severu Kosova, da se uklone barikade koje blokiraju pristup predstavnicima medjunaronde zajednice kako bi oni mogli da obavlaju svoj posao", rekla je Vorlik.

Povezane vesti: Ambasadorka SAD za uspešnu i bezbednu "Paradu ponosa"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.