Izvor: RTS, 21.Jun.2021, 20:43

SAD i EU uvele nove sankcije protiv pojedinih beloruskih građana i kompanija

Sjedinjene Američke Države i Evropska unija uvele su nove sankcije protiv beloruskih građana i kompanija čime je izvršen dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Lukašenka.
Sankcijama su se pridružile i Kanada i Velika Britanija. Šefovi diplomatija Evropske unije usvojili su mere protiv 78 pojedinaca i osam entiteta.
Kažnjeni su zbog kako se navodi ozbiljnog kršenja ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prava i represije nad civilnim društvom, demokratskom opozicijom i novinarima.
Odobrene su i mere čiji je cilj da oslabe ekonomiju Belorusije.
Odnosi Belorusije i Evropske unije zaoštreni su nakon što je Lukašenko naredio prinudno sletanje aviona "Rajanera" u Minsk u maju.
Evropska unija je tada odlučila da zabrani prelet avionima beloruskih avio-kompanija nad teritorijom država članica EU, a njeni lideri su zahtevali niz sankcija za Belorusiju i pojedine njene građane.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD i EU uvele nove sankcije Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2021, 08:27

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države su uvele nove restriktivne mere protiv beloruskih građana i organizacija. Prema Ministarstvu finansija SAD-a, sankcije će uticati na 16 pojedinaca, kao i na KGB Belorusije, Glavnu direkciju za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Ministarstva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.