„SAD će zajedno sa EU raditi na postizanju međusobnog priznanja Beograda i Prištine“

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2020, 10:45

„SAD će zajedno sa EU raditi na postizanju međusobnog priznanja Beograda i Prištine“

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da će SAD zajedno sa EU raditi na postizanju međusobnog priznanja Beograda i Prištine. Kosnet je to na svom Tviter nalogu napisao nakon sastanka sa izvestiocem EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o zajedničkim interesima u dijalogu. ​"Uživao sam u sastanku sa Lajčakom sa kojim sam razgovarao o zajedničkim interesima u aktuelnom dijalogu. Vašingtonski sporazumi dopunjuju ovaj proces koji predvodi EU. Nastavićemo da radimo zajedno na postizanju zajedničkih ciljeva - normalizacije i uzajamnog priznanja Kosova i Srbije", napisao je Kosnet.
Enjoyed meeting EUSR Lajčák to discuss common interests in the ongoing Dialogue. The Washington Agreements complement this EU-led process. We will continue to work together to achieve shared goals -- normalization & mutual recognition between #Kosovo & #Serbia.
— Ambassador Philip S. Kosnett (@USAmbKosovo) October 14, 2020

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.