Izvor: RTS, 23.Jan.2023, 14:14

EU uvodi novi, četvrti paket sankcija Iranu

Ministri spoljnih poslova EU usvojili su novi, četvrti paket sankcija protiv iranskih pojedinaca i organizacija, saopštilo je švedsko predsedništvo Unijom.
EU oštro osuđuje brutalnu i nesrazmernu upotrebu sile u Iranu protiv "mirnih demonstranata", navodi se u objavi na Tviteru.
Ovo je četvrti krug sankcija EU Iranu otkako su počeli protesti nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 23-godišnja Kurdkinja Mahsa Amini umrla u pritvoru policije za moral u septembru prošle godine.
Prethodne sankcije se odnose na 146 pojedinaca i 12 organizacija, uključujući pripadnike Korpusa garde islamske revolucije (IRGC), kao odgovor na policijski nasilni odgovor na demonstranate i proglašavalje i izvšravanje smrtnih kazni, što je EU takođe oštro osudila.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU planira nove sankcije Iranu ali neće svrstati Revolucionarnu gardu na crnu listu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2023

Evropska unija uvodi sankcije još nekolicini iranskih zvaničnika za koje se sumnja da su imali ulogu u gušenju demonstracija, ali neće dodati Revolucionarnu gardu, ideološku vojsku Islamske Republike, na listu "terorističkih organizacija". EU je već uvela tri paketa sankcija iranskim zvaničnicima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.