Ruski fond: Veliko interesovanje zemalja EU za Sputnjik Ve, moguća proizvodnja u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 18:48

Ruski fond: Veliko interesovanje zemalja EU za Sputnjik Ve, moguća proizvodnja u Nemačkoj

Direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev izjavio je da se čitav niz država članica EU interesuju za rusku vakcinu protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) i da se o njenoj proizvodnji razgovara sa Nemačkom.

"Imamo odličan dijalog s Nemačkom u vezi potencijalne proizvodnje vakcine u Nemačkoj... Postoji veliki interes pojedinačnih država članica Unije, ali mi ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svakako pratiti procedure Evropske agencije za lekove (EMA)", rekao je Dmitrijev novinarima u Moskvi.

Dodaje da će Fond sarađivati sa evropskom platformom KOVAKS ali da su prioritet isporuke vakcina zemljama direktnim putem, prenosi Sputnjik.

On je rekao i da to što je Mađarska registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona "Sputnjik Ve" potvrđuje da su zdravstvena pitanja odvojena od politike.

"Veoma je važno da su u Mađarskoj odvojili politiku od zdravlja i života ljudi. Mi se od prvog dana borimo za to da vakcina bude izvan politike i da odluke o vakcinama treba da se zasnivaju na bezbednosti, efikasnosti, logistici, uslovima ugovora, a ne na politici", rekao je Dmitrijev.

Direktor RFPI je na brifingu rekao i da bi Saudijska Arabija mogla da postane logistički hab za isporuke vakcina "Sputnjik Ve" i njene kombinacije sa vakcinom kompanije "AstraZeneka" na Bliski istok i u severnu Afriku.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VERUJE RUSKIM PRIJATELJIMA: Predsednik primio vakcinu "Sputnjik Ve"

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021

Predsednik Argentine Alberto Fernandez primio je danas rusku vakcinu Sputnjik V protiv korona virusa....Fernandez (61) je vakcinisan dan pošto je argentinska agencija za lekove odobrila rusku vakcinu za upotrebu...On se na Tviteru zahvalio ruskom institutu Gamaleja koji je razvio vakcinu, kao i zdravstvenim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.