Rusija od početka rata zaradila 63 milijarde evra; Najviše para stiglo iz EU

Izvor: B92, 28.Apr.2022, 18:26

Rusija od početka rata zaradila 63 milijarde evra; Najviše para stiglo iz EU

Od početka rata u Ukrajini prihodi Rusije od izvoza fosilnih goriva procenjeni su na 63 milijarde evra, javlja Anadolu Agency (AA).

Zemlje članice Evropske unije, Kina i druge zemlje u poslednja više od dva meseca platile su Rusiji oko 63 milijarde eura za fosilna goriva, pokazuju novi podaci organizacije Centar za istraživanje energije i čistog vazduha (CREA).

Prema detaljnom praćenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskih isporuka nafte, gasa i uglja, kombinacija kontinuiranog uvoza nafte i gasa i visokih cena goriva rezultirala je da ruski prihodi budu značajno veći u odnosu na prethodne godine.

Nemačka je, sa iznosom od 9,1 milijardi dolara, bila najveći kupac ruske nafte i gasa tokom prva dva meseca od početka rata u Ukrajini, dok je Italija platila 6,9 milijardi evra.

Kina je ostvarila uvoz od ukupno 6,7 milijardi, a slede Holandija sa 5,6 milijardi, Turska sa 4,1 milijardu evra i Francuska sa 3,8 milijardi evra.

Evropska unija je odgovorna za 71 posto ukupnog prihoda Rusije od nafte, gasa i uglja, plativši oko 44 milijarde evra za ove energente od početka rata u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Cena goriva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija duplirala prihode od prodaje energenata EU, navodi finski institut

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2022

Moskva nastavlja da koristi energetsku zavisnost Evrope od ruske nafte uprkos smanjenju prodaje zbog sankcija uvedenih radi pritiska na Rusiju da prekine rat protiv Ukrajine, kažu stručnjaci istraživačke organizacije sa sedištem u Finskoj. Novo istraživanje Centra za istraživanje energije i čistog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.