Rusija neće odobriti novi kredit Kipru

Izvor: Vostok.rs, 05.Feb.2013, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija neće odobriti novi kredit Kipru

05.02.2013. -

Rusija je, pre svega, spremna da razgovara o ublažavanju uslova ranije odobrenog kredita za Kipar, a ne o novom kreditu, ali se u svakom slučaju, problemi u ovoj zemlji ne mogu rešiti bez podrške EU, izjavio je ministar finansija RF Anton Siluanov.

U 2011 godini, Rusija je odobrila Kipru zajam od 2,5 milijardi evra za period od 4,5 godine, sa relativno niskim procentom - 4,5% na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nivou. Kipar traži da mu se odloži plaćanje za pet godina. Pored toga, u leto 2012 godine, Kipar se obratio Rusiji za novi kredit, sad već od 5 milijardi evra.

Kipar, koji se suočava sa finansijskom i budžetskom krizom, takođe je bio primoran i da zatraži pomoć od EU i MMF. Pregovori o finansijskoj podršci od oko 17 milijardi evra, vode se od prošlog leta.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hoće li Rusija spasiti Kipar?

Izvor: S media, 05.Feb.2013

Prošlog meseca Kipar je od Rusije zatražio produženje roka otplate 5-godišnjeg kredita koji mu je Moskva odobrila 2011...Malena ostrvska zemlja izložena je Grčkoj, a već dve godine nema pristup međunarodnim finansijskim tržištima. "Skloniji smo drugoj opciji. Spremni smo da ublažimo uslove....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.