Rusija neće dopustiti da odobrenje dostave humanitarne pomoći za kosovske Srbe potiče od Prištine

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2011, 04:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija neće dopustiti da odobrenje dostave humanitarne pomoći za kosovske Srbe potiče od Prištine

15.12.2011. -

Rusija neće dopustiti da odobrenje dostave humanitarne pomoći za kosovske Srbe, koju je policija EU blokirala na administrativnom prelazu Srbije i Kosova, potiče od Prištine. Ovo je izjavio ministar za vanredne situacije Rusije Sergej Šojgu u programu kanala Rosija 24. On je podsetio da su na teritoriju Kosova bila puštena samo dva kamiona, a ostalima je bila namentuna pratnja. Po rečima Šojgua, Ministarstvo za vanredne situacije Rusije deluje u strogom skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sa rezulucijom UN i upućuje na Kosovo isključivo humanitarni teret. Ministassrstvo je spremno za svaku carinsku proveru tereta, ali svima treba da bude jasno da konvoj ide u sprsku enklavu Kosovska Mitrovica. A njega žele da daju na raspolaganje Pritšini, što se ne sme dopustiti, zaključio je Šojgu.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Međunarodno pristustvo na Kosovu obavezno je da se pridržava svog mandata – MIP RF

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2011

15.12.2011. -..MIP RF je povodom zadržavanja kolone Ministarstva za vanredne situacije Rusije na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom izjavilo: U skladu sa nalogom predednika RF, Ministarstvo za vanredne situacije u saradnji sa MIP vrši pružanje humanitarne pomoći srpskom stanovništvu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.