Rusija je za nas veliki izazov

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 21:14

"Rusija je za nas veliki izazov"

Evropska unija bi trebalo da održi dijalog sa Rusijom uprkos velikim razlikama po pitanju bezbednosti i konflikta u Ukrajini i Siriji.

To je danas izjavila nemačka kancelarka Angela Merkel uoči razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

"Rusija je za nas veliki izazov, ali Rusija je takođe kontinentalni sused EU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mi treba da obezbedimo da svi hibridni napadi budu zaustavljeni", rekla je Merkelova na zajedničkoj pres konferenciji, preneo je Rojters.

"Ali, sa druge strane mi imamo interes da ostanemo u dijalogu sa Rusijom ako želimo bezbednost i stabilnost u EU, ma kako to teško bilo", dodala je ona.

Merkelova je navela da "veruje da kada se i američki predsednik Džozef Bajden sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drži otvoren dijalog, onda je važno i da mi na evropskoj strani učinimo isto".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.