Rusija ismeva novi potez Evrope: Prkose svakoj logici

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 09:59

Rusija ismeva novi potez Evrope: "Prkose svakoj logici"

Potez Evropske unije da doda "izuzeća" na gornju granicu cena naftnih derivata, pokazao je da je ruska nafta i dalje tražena.

To je izjavio zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak, prenosi Rojters.

"Juče smo videli još jednu promenu propisa Evropske unije - izuzeća", rekao je on u komentarima koje je objavila ruska novinska agencija TASS.

"Ovo još jednom naglašava da su naši naftni proizvodi traženi u Evropi, kada su evropski političari nagovestili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svojim postupcima prkose svakoj logici u donošenju takvih odluka i razmišljaju kako da se izvuku iz ove situacije", rekao je on.

Evropska unija je prošle nedelje saopštila da je pristala da postavi gornje granice cena ruskih rafinisanih naftnih derivata kako bi ograničila sposobnost Moskve da finansira rat u Ukrajini.

Istovremeno, EU je uvela nekoliko izuzeća od načina na koji funkcioniše njeno ograničenje cena.

Pročitajte više:

EU uvela izuzetke: Nije rusko ako se izmeni u trećoj zemlji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"RUSKA NAFTA I DALJE TRAŽENA U EVROPI" Novak: "Prkose svakoj logici"

Izvor: Blic, 08.Feb.2023

Potez Evropske unije da doda "izuzeća" na gornju granicu cena naftnih derivata, pokazao je da je ruska nafta i dalje tražena. To je izjavio zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.