Rusija i Iran predstavili niz mera za zaštitu od sankcija SAD protiv Irana

Izvor: Vostok.rs, 12.Sep.2018, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Iran predstavili niz mera za zaštitu od sankcija SAD protiv Irana

Ruska Federacija i Iran su predstavili niz mera za zaštitu od američkih sankcija protiv Irana, o čemu se mora razgovarati sa EU, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Fede4racije Sergej Rjabkov.

Prema rečima diplomate, održani su važni razgovori sa njegovim iranskim kolegom - zamenikom ministra spoljnih poslova Abasom Arahijem i njegovim saradnicima.



"Razgovarali smo o nekoliko važnih pitanja u vezi sa pripremama za ministarsku sednicu Generalne skupštine UN-a, koja počinje 23. septembra u Njujorku. Vidimo spremnost i težnju Iranaca za očuvanje nuklearnog sporazuma. Postoji razumevanje da je očuvanje ovog sporazuma u ​​interesu svih uključenih strana, uključujući, naravno, Iran i Rusiju. Vašington je spreman da ide mnogo dalje, a taj trend u američkoj politici je izuzetno opasan. Zbog toga smo predstavili skup mera o kojima bi trebalo da razgovaramo sa evropljanima", rekao je Rjabkov u intervjuu za "Rosijsku gazetu".
 
 
 

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Nju Jork

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija će se suprotstaviti otvorenim diktatima SAD

Izvor: Vostok.rs, 12.Sep.2018

Ruska Federacija će se protiviti otvorenim američkim diktatima u političkoj i ekonomskoj sferi, rekao je ruski zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjbakov.. . "Smatramo da je sklonost ka otvorenoj diktaturi u političkoj i ekonomskoj sferi opasna za stabilnost međunarodnih odnosa, a što...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.