Rusi: Mi smo spremni, samo da EU kaže da

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi: Mi smo spremni, samo da EU kaže "da"

Moskva -- Rusija je spremna da realizuje projekat izgradnje gasovoda ispod Crnog mora, nalik Južnom toku, ukoliko Evropska komisija pokaže interes.

"Na takvim projektima se radi, razgovara sa potencijalnim partnerima, ali opet će na kraju sve zavisiti od toga koliko će predvidljivo i konstruktivno biti ponašanje Evropske komisije. Naravno, niko ne može nametnuti ovakve projekte", rekao je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, a prenosi ruska agencija Tas.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Moskva u više navrata potvrdila spremnost da realizuje taj projekat, ako postoji interes.

"Dugoročno gledano, ugovori o izgradnji gasovoda su i dalje van konkurencije u smislu pouzdanosti, tako da će, sa ruske strane, Gasprom nastaviti da radi u tom smeru", kazao je Peskov.

Istovremeno je podsetio da je direktor Gasproma Aleksej Miler nedavno posetio Italiju i tom prilikom potpisao memorandum o projektu koji će ići ispod Crnog mora "za snabdevanje gasom Grčke i Italije".

Peskov je naglasio da trenutno ne postoji projekat koji je sličan Južnom toku.

"Od njega se odustalo nakon što je Evropska komisija zauzela svoj stav", kazao je i ponovio da ruska strana nije inicirala obustavu projekta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA PORUČILA: Mi smo spremni, samo čekamo potvrdu iz EU!

Izvor: Kurir, 24.Mar.2016

Rusija je spremna da realizuje projekat izgradnje gasovoda ispod Crnog mora, nalik Južnom toku, ukoliko Evropska komisija pokaže interes..."Na takvim projektima se radi, razgovara sa potencijalnim partnerima, ali opet će na kraju sve zavisiti od toga koliko će predvidljivo i konstruktivno biti ponašanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.