Rojters: Odnosi Srbije i Hrvatske na najnižem nivou

Izvor: NTV.rs, 24.Sep.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: Odnosi Srbije i Hrvatske na najnižem nivou

ZAGREB, BEOGRAD – Trgovinski rat između Srbije i Hrvatske nastao prilivom izbeglica, doveo je odnose te dve bivše jugoslovenske republike na najniži nivo od svrgavanja Slobodana Miloševića sa vlasti 2000. godine, preneo je danas Rojters.
Agencija podseća da su preko noći dve zemlje jedna drugoj zavele sankcije tako što je hrvatskoj robi i teretnim kamionima zabranjen ulazak u Srbiju, a vozilima sa srpskim registarskim tablicama zabranjen ulazak u Hrvatsku, članicu Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << unije od 2013. godine.
Pored toga, državljani Srbije vraćaju se sa hrvatske granice, a ministar unutrašnjih poslova Hrvatske za to krivi pad kompjuterskog sistema.
Isto je prenela i agencija Frans pres navodeći da je sukob vezan za granična pitanja između dve zemlje, uzrokovan izbegličkom krizom, eskalirao u četvrtak.
Tanjug
24 Septembar 2015 11:50
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.