Režim putovanja bez viza nije ugrožen

Izvor: Beta, 05.Maj.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Režim putovanja bez viza nije ugrožen

BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Vlada Srbije u četvrak je na sednici ocenila da režim putovanja iz Srbije u zemlje Evropske Unije bez viza nije ugrožen, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Homen je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade ukazao da "sa velikim oprezom treba posmatrati povećanje broja ilegalnih azilanata iz celog regiona, pa i iz Srbije".

"Vlada Srbije je raspravljala o nizu kratkoročnih i dugoročnih mera koje treba da dovedu do smanjenja broja ilegalnih azilanata i očekujemo da ćemo pokazati da Srbija prednjači u regionu po primeni tih mera da bi broj ilegalnih azilanata u Srbiji bio medju najmanjim", kazao je Homen.

On je rekao da je Belgija u pismu Srbiji ukazala da se povećava broj ilegalnih azilanata i da treba preduzeti mere, ali nije suspendovala režim putovanja bez viza.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.