Repčekova: EU nastavlja da se širi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repčekova: EU nastavlja da se širi

Iako se evropska unija suočava se sa nizom problema, to ne znači da treba zaustaviti proces njenog proširenja, izjavila je slovačka ambasadorka Dagmar Repčekova. Ona je danas u Skupštini Srbije, predstavila ciljeve i prioritete slovačkog predsedavanja Evropskom unijom, koje je počelo 1. jula, a završava 31. decembra.

Govoreći o planovima za Srbiju, ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova, kazala je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će tokom slovačkog predsedavanja, fokus biti na otvaranju novih pregovaračkih poglavlja sa Unijom, ali da je potreban nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Evropska unija nastaviće proces proširenja, jer je to najuspešniji evropski projekat, poručila je ona.

Poruka o nastavku proširenja je jedna od najznačajnijih poruka našem parlamentu i građanima, naročito u momentu kada se Unija sauočava sa brojnim izazovima, smatra predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ambasadorka Slovačke razgovalara je i sa predsednicom skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinikom Tepić.

Tom prilikom pozvala je Srbiju da iskoristi predsedavanje njene zemlje Evropskoj uniji, navodeći da bi bilo važno ne samo otvaranje, već i zatvaranje određenih poglavlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.