Renci izrazio žaljenje zbog podizanja zida između Mađarske i Srbije

Izvor: Studio B, 01.Jul.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renci izrazio žaljenje zbog podizanja zida između Mađarske i Srbije

Italijanski premijer Mateo Renci rekao je danas da ga srce boli kada pomisli da će Mađarska podići zid na granici sa Srbijom.

"Moramo se držati zajedno", rekao je Renci danas na predavanju na berlinskom univerzitetu Humboldt, dodajući da je "strah moguće pobediti tako što se brani sopstveni identitet i ukoliko je 'hrabrost' reč koja nedostaje Evropskoj uniji, niko je ne može naglas izgovoriti, a da ne pođe od identiteta".

On je kazao da u Evropi pojam >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << identiteta nije suprotstavljen integraciji, već naprotiv, da je njen preduslov.

"Zadatak nam je da natovarimo budućnost na leđa i da Evropi vratimo njenu viziju, a da bismo u tome uspeli moramo da usvojimo politiku lišenu neizvesnosti, no to nije lako u ovo doba populizma. Evropi su potrebni nova politika i novi političari", rekao je Renci.

Prema njegovim rečima do Evrope sa dvadeset osam zemalja članica došlo se prebrzo, ali da povratka nema, te se Albanija "ne može izostaviti", a bez Srbije se "ne može", dodajući da ko Evropu vidi kao "anti-Rusiju, malo poznaje i Evropu i Rusiju".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Renci: Srce me boli zbog zida između Mađarske i Srbije

Izvor: RTS, 02.Jul.2015, 00:02

Italijanski premijer Mateo Renci izrazio je žaljenje zbog najave Mađarske da će podići zid na granici sa Srbijom, zbog povećanog priliva imigranata u tu zemlju. . Renci je na predavanju koje je održao na berlinskom Univerzitetu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.