Regulatorno telo ukorilo tabloid zbog kraljice

Izvor: Press, 19.Maj.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regulatorno telo ukorilo tabloid zbog kraljice

Britansko regulatorno telo za štampu ukorilo je tabloid "San" zbog tvrdnji da kraljica Elizabeta Druga želi da Velika Britanija napusti EU.
Foto:B92.net
Organizacija za standarde nezavisne štampe kaže da je tabloid naslovom "Kraljica podržava Bregzit" faktički tvrdio da je kraljica iznela svoj stav o pitanju o kome će se građani izjašnjavati na referendumu, ali da članak ispod naslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << to nije pokazao, preneo je AP.
Od britanskog monarha se očekuje da bude neutralan i da ne izražava svoj stav o ovakvim pitanjima, podseća američka agencija. 

Bakingemska palata žalila se regulatornom telu zbog teksta koji je objavljen u martu, a u kome se iznosi da je kraljica kritikovala EU tokom susreta sa političarima.

"San" je objavio zaključak regulatornog tela u svom današnjem izdanju ali urednik Toni Galager je izjavio da ne prihvata da je list počinio grešku.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.