Regulatori EU podržali imunizaciju adolescenata Fajzerovom vakcinom

Izvor: VOA, 28.Maj.2021, 17:17

Regulatori EU podržali imunizaciju adolescenata Fajzerovom vakcinom

Evropska agencija za lekove (EMA) u petak je podržala upotrebu vakcine protiv Kovida 19 kompanija Fajzer i Bajontek kod dece od 12 do 15 godina, što je otvorilo put za proširenje kampanje imunizacije u zemljama članicama Evropske unije. Ta vakcina se već koristi u EU za imunizaciju starjih od 16 godina. EMA je saopštila da su potrebne dve doze za uzrast od 12 do 15 godina i da bi trebalo da se daju u razmaku od tri nedelje. Takođe je dodala da će članice Evropske unije pojedinačno odlučivati da li i kada će omogućiti vakcinaciju tinejdžera. Eksperti smatraju da je imunizacija dece i mladih jedan od ključnih koraka ka dostizanju kolektivnog imuniteta i suzbijanju pandemije koronavirusa. Upotrebu Fajzerove vakcine za imunizaciju adolescenata prethodno su odobrile Sjedinjene Države i Kanada. Fajzer i Bajontek su u martu objavili rezultate kliničkih istraživanja koji su pokazali da je vakcina obezbedila zaštitu od 100 odsto kod dece uzrasta 12 do 15 godina i da su je učesnici dobro podnosili. U istraživanju je učestvovalo 2.260 adolescenata. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska agencija za lekove preporučla Fajzer za decu od 12 do 15 godina

Izvor: Danas, 28.Maj.2021

Komitet humane medicine Evropske agencije za lekove preporučio je da se vakcina Fajzer koristi i za decu od 12 do 15 godina, navodi se na sajtu EMA.

Nastavak na Danas...

Evropska agencija za lekove: Fajzerova vakcina može i za decu od 12 do 15 godina

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2021

Evropska agencija za lekove (EMA) preporučila je upotrebu vakcine kompanija Fajzer i Bajontek za adolescente od 12 do 15 godina.

Nastavak na Radio 021...

Vakcina Fajzer odobrena za djecu od 12 do 15 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2021, 11:42

BRISEL - Evropska agencija za lijekove /EMA/ odobrila je upotrebu vakcine protiv virusa korona kompanija "Fajzer" i "Biontek" za djecu od 12 do 15 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.